Καλωσόρισες στο followgeorge.gr
Θα βρεις εμπειρίες από τα ταξίδια μου, συμβουλές και γαστρονομικές προτάσεις. Ελπίζω να το απολαύσεις όσο εγώ!
Γιώργος Βιτωράτος
Επιτέλους, η Αθήνα τα τελευταία χρόνια μοιάζει να έρχεται σε επαφή με τον γευστικό πυρήνα της: την παράδοση. Όχι εκείνη την παράδοση που, σε ευτελισμένη εκδοχή, προσφέρθηκε κατά κόρον στα ελληνικά νησιά για λαίμαργους τουρίστες. Ούτε εκείνη που μένει ριζωμένη στο παρελθόν, λιγάκι βαριεστημένη και άτολμη.
Αλλά εκείνη που πάει ένα βήμα παραπέρα, που τολμά να αναδείξει το αυθεντικό με τρόπο σύγχρονο. Πεντακάθαρα, χορταστικά και ελληνικά.
Μερικά αγάλματα που βρίσκονται διάσπαρτα στη Βουδαπέστη προσφέρουν τύχη, αν καταφέρεις να τα βρεις και να τα τρίψεις σε ορισμένα σημεία. Μπορείς βέβαια να θεωρήσεις ότι η τύχη χτύπησε ήδη την πόρτα σου, αφού παρακάτω σε περιμένει μια περιήγηση στις τυχερές αυτές γοητείες της πόλης, έτσι ώστε να πας γνωρίζοντας προς τα πού να κατευθυνθείς. Ελπίζω οι συμβουλές μου να πιάσουν τόπο και να απολαύσεις, ύστερα από το ταξίδι σου στη Βουδαπέστη, τις χαρές από όλα τα καλά που θα σου συμβούν.
Και κάπου εδώ προσπαθώ να θυμηθώ πότε μυήθηκες στην Ελλάδα στους πειρασμούς της ιταλικής κουζίνας. Τις δεκαετίες ‘80 και ‘90 λοιπόν ‘‘εισέβαλαν’’ οι ιταλικές απολαύσεις στο πιάτο σου. Ξαφνικά, έγινε πολύ in να συχνάζεις σε ιταλικά εστιατόρια και τα ζυμαρικά να τοποθετούνται στο βάθρο της νίκης. Με το πέρας του χρόνου, και άλλες κουζίνες κέρδισαν επάξια χώρο στις προτιμήσεις σου. Πάμε να δούμε, όμως, ποιες γεύσεις δεν θα απαρνηθείς ποτέ!
Πες μου την αλήθεια, πόσες φορές το μυαλό σου έχει ταξιδέψει σε μέρη ιταλικά εν μέσω καραντίνας. Την απάντηση τη γνωρίζω και οι φορές είναι σίγουρα άπειρες. Και το δικό μου μυαλό ξέφυγε σε τουλάχιστον έξι διαμαντάκια της ιταλικής γης, που θα μοιραστώ αμέσως μαζί σου. Φύγαμε για μια περιπλάνηση;
Πήρε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός, το ντιζάιν και τα έργα κατασκευής στο The Good Time Hotel στο Μαϊάμι –η συνεργασία του Φαρέλ Γουίλιαμς με τον επιχειρηματία Ντέιβιντ Γκρούντμαν– και επί τέλους άνοιξε τις πύλες του. Με αισθητική που παραπέμπει στον σκηνοθέτη Γουές Άντερσον, το ξενοδοχείο έχει εμβαδόν 9.290 τετραγωνικά μέτρα και 266 δωμάτια.
H Καπονάτα είναι ένα πιάτο της Σικελίας που αποτελείται από ψιλοκομμένη τηγανητή μελιτζάνα και άλλα λαχανικά, μαγειρεμένα με ελαιόλαδο, σάλτσα ντομάτας, σέλινο, ελιές και κάπαρη, σε μια λαχταριστή σάλτσα. Η καπονάτα είναι ένα πιάτο, που γενικά σερβίρεται ως σαλάτα, συνοδευτικό πιάτο ή ορεκτικό, συνήθως σε θερμοκρασία δωματίου.
Η Κατάνια είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας και βρίσκεται στην ανατολική ακτή αυτού του νότιου ιταλικού νησιού. Είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές, με τόσα πολλά πράγματα να κάνεις, ώστε μπορεί πραγματικά να μη σου φτάσουν οι μέρες. Εδώ, σου συγκεντρώσαμε τις δέκα δραστηριότητες που πρέπει σίγουρα να βάλεις σε προτεραιότητα.