gvitoratos

Hey!

Καλωσόρισες στο followgeorge.gr

Θα βρεις εμπειρίες από τα ταξίδια μου, συμβουλές και γαστρονομικές προτάσεις. Ελπίζω να το απολαύσεις όσο εγώ!

2020: Προορισμοί μετά τον κορωνοϊό

2020: Προορισμοί μετά τον κορωνοϊό

Όσο η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται κανονικά σε ορισμένες χώρες με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς και τα νέα να είναι τίποτα άλλο παρά απαισιόδοξα, υπάρχουν ορισμένες περιοχές που είτε δεν βίωσαν την πανδημία του κορωνοϊού είτε κατάφεραν να την ξεπεράσουν (τουλάχιστον προς το παρόν). Το FollowGeorge συγκέντρωσε για σένα τους 10 πιο ασφαλείς προορισμούς για να ταξιδέψεις, με κριτήριο τα κρούσματα και τα μέτρα υγιεινής και προστασίας που έλαβαν οι αρχές τους. Πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί!

rocks-3406224_1280.jpg

1. Μαδέρα, Πορτογαλία

Παρόλο που τα κρούσματα κορωνοϊού στην Πορτογαλία ήταν χιλιάδες, τα νησιά της Μαδέρας τα πήγαν πολύ καλύτερα, αφού δεν υπήρξε κανένας θάνατος που να συνδέεται με τον ιό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό για να ταξιδέψει κανείς, ακόμα και τον χειμώνα, αφού κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο ηλιόλουστα μέρη της Ευρώπης. Ενδείκνυται για πεζοπορία, για παρατήρηση πουλιών και για εορτασμό της πρωτοχρονιάς.

corfu-4360937_1280.jpg

2. Κέρκυρα, Ελλάδα

Πολύ ψηλά στη λίστα με τους ασφαλέστερους προορισμούς της Ευρώπης βρίσκεται το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας. Το νησί των Φαιάκων σημείωσε ελάχιστα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, οπότε σε περιμένει για να το εξερευνήσεις!

vienna-171444_1280.jpg

3. Βιέννη, Αυστρία

Φτιάξε βαλίτσες για Βιέννη, καθώς θεωρείται εξαιρετικά ασφαλές μέρος για διακοπές μετά κορωνοϊού. Ετοιμάσου να ζήσεις πριγκιπικά στο παλάτι της Σίσσι, να εξερευνήσεις τα παραμυθένια σκηνικά της πόλης και να μυηθείς στη γευσιγνωσία και την τέχνη.

georgia-3609805_1280.jpg

4. Τιφλίδα, Γεωργία

Η πρωτεύουσα της Γεωργίας καταφέρνει να συνδυάσει το μοντέρνο με το μεσαιωνικό χάρη στα πέτρινα σοκάκια που θα συναντήσεις. Αξίζει σίγουρα να την επισκεφτείς αν αναλογιστείς κιόλας ότι έκανε πολύ καλή διαχείριση του ιού και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν ελάχιστα.

malta-292181_1280.jpg

5. Βαλέτα, Μάλτα

Πρόκειται για ακόμα μια ιστορική πόλη η οποία θεωρείται μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Κατατάσσεται στις ασφαλείς πόλεις για να ταξιδέψει κάποιος και τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείς είναι πολλά και επιβλητικά.

Port_of_Preveza_2013.jpg

6. Πρέβεζα, Ελλάδα

Ένας ακόμα «καθαρός» από άποψη κορωνοϊού ελληνικός προορισμός είναι η Πρέβεζα. Η παραθαλάσσια αυτή πόλη σημείωσε πολύ χαμηλά νούμερα κρουσμάτων κορωνοϊού. Εάν θες να συνδυάσεις βουνό με τις πανέμορφες παραλίες του Ιονίου και όλα αυτά σε οικονομικές τιμές, τότε δεν έχεις να κάνεις κάτι άλλο παρά να επισκεφτείς την αρχόντισσα της Ηπείρου.

zagreb-2704037_1280.jpg

7. Ζάγκρεμπ, Κροατία

Το Ζάγκρεμπ είναι ο αγαπημένος προορισμός των ταξιδιωτών στην Κροατία. Πρόκειται για μια μεσαιωνική πόλη με αρχαίους πύργους και εκκλησίες. Παραμένει καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου ένας ρομαντικός προορισμός και αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη.

architecture-2250270_1280.jpg

8. Μπατούμι, Γεωργία

Επιστρέφουμε πάλι στη Γεωργία, αυτή τη φορά με το επιβλητικό Μπατούμι. Η Γεωργία είναι από τις χώρες που επηρεάστηκε λιγότερο από τον κορωνοϊό. Η χώρα αντέδρασε πολύ γρήγορα, με μέτρα που κατάφεραν να κρατήσουν την επιδημία σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ένα ταξίδι σε κάποια από τις όμορφες πόλεις της θεωρείται ασφαλές.

warsaw-1423864_1280.jpg

9. Βαρσοβία, Πολωνία

Η Βαρσοβία είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Η ιστορία της αποδεικνύει ότι οι άνθρωποί της μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση, να ανακάμψουν και να προχωρήσουν μπροστά. Κατά το ξέσπασμα του κορωνοϊού, το πολωνικό μήνυμα ήταν σαφές: «Η Βαρσοβία επέζησε από δυο πολέμους, θα το ξεπεράσουμε και αυτό!»

montenegro-5181841_1280.jpg

10. Κοτόρ, Μαυροβούνιο

Η πόλη αυτή του Μαυροβουνίου θεωρείται μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, χτισμένη κατά τον 12ο με 14ο αιώνα. Τα κρούσματα κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο ήταν ελάχιστα, επομένως ένα ταξίδι εκεί θεωρείται εξαιρετικά ασφαλές.

Γι‘ αυτούς τους λόγους λατρεύουμε τα θερινά σινεμά

Γι‘ αυτούς τους λόγους λατρεύουμε τα θερινά σινεμά

Λίλα Σταμπούλογλου: Κομοτηνή, φορέβα

Λίλα Σταμπούλογλου: Κομοτηνή, φορέβα