gvitoratos

Hey!

Καλωσόρισες στο followgeorge.gr

Θα βρεις εμπειρίες από τα ταξίδια μου, συμβουλές και γαστρονομικές προτάσεις. Ελπίζω να το απολαύσεις όσο εγώ!

3 λόγοι που πρέπει να επισκεφτείς το La Bouillon de Pigalle στη Μονμάρτρη

3 λόγοι που πρέπει να επισκεφτείς το La Bouillon de Pigalle στη Μονμάρτρη

Το άνοιγμα του Bouillon de Pigalle στη Μονμάρτρη το 2017 ήταν η αρχή για μια διαφορετική προσέγγιση της γαλλικής κουζίνας. Υπάρχουν εστιατόρια με αυτό το στιλ σε όλο το Παρίσι, τα οποία έχουν μακροχρόνια παρουσία στην ιστορία και την κουλτούρα των Γάλλων. Η επιτυχία του La Bouillon de Pigalle, λόγω του συνδυασμού καλής αισθητικής, εξαιρετικής κουζίνας και χαμηλών τιμών, ήταν τόσο τεράστια, που οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε συνομιλίες για το άνοιγμα ενός υποκαταστήματος στην πλατεία Place de la République.

Είτε το κίνητρό σου για επίσκεψη είναι πραγματική πείνα ή απλώς περιέργεια, υπάρχουν τρεις καλοί λόγοι για να πας στο Bouillon de Pigalle ενώ βρίσκεσαι στο Παρίσι.

800px-bouillon_pigalle.jpg

1. Απόλαυσε το γεύμα σου σε έναν ιστορικό και αναβαθμισμένο χώρο

Για να εκτιμήσεις το Bouillon de Pigalle πρέπει πρώτα να καταλάβεις πώς προέκυψε αυτό το μαγειρείο. Η λέξη «bouillon» αναφέρεται στην σούπα ή το απόθεμα που γίνεται με το βρασμό κρέατος, ψαριών ή λαχανικών στο νερό. Αφού αφαιρέσεις τα στερεά από το υγρό θα έχεις μείνει με το φρέσκο bouillon. Η προέλευσή του χρονολογείται στα μέσα του 19ου αιώνα στο Παρίσι, όταν οι λαϊκοί εργαζόμενοι χρειάζονταν μαγειρεία, για να συγκεντρώνονται, κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών και των βραδινών διαλειμμάτων, από τη δουλειά για φθηνά γεύματα.

boullion.png

Οι εγκαταστάσεις έπρεπε να είναι σε θέση να φιλοξενήσουν πολύ κόσμο ταυτόχρονα και φυσικά μεγάλες ποσότητες φαγητού. Το φαγητό πάντα νόστιμο και πάνω απ’ όλα οικονομικό. Μέχρι τον 20ό αιώνα, το Παρίσι διέθετε πάνω από 250 buillons σε όλη την πόλη που σερβίρουν ζεστά πιάτα ζωμού στους εργάτες. Τα μαγειρεία, αν και δημιούργημα των παλαιών χρόνων, κρατάνε ακόμα σταθερά την αξία τους.

bouillon.png

2. Πληρώστε λιγότερο για εξαιρετικό φαγητό

Η ιδέα έμεινε ακόμα ζωντανή, το φαγητό, όμως, είναι ακόμα φθηνό;

Καθημερινά, λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι, θα δεις μια γραμμή που σχηματίζεται στη βάση του λόφου της Μονμάρτρης, έξω από την είσοδο του Bouillon de Pigalle. Το μαγειρείο θα ανοίξει στις 12μμ και 300 επισκέπτες θα καθίσουν αμέσως. Η ουρά αναμονής είναι απλώς για να καθίσει ο κόσμος και να απολαύσει ένα καταπληκτικό γεύμα και όχι για να πιάσει γρήγορα το καλύτερο τραπέζι.

pigalle.png

Το μενού εξελίχθηκε με τον καιρό. Τα μαγειρεία στο Παρίσι δεν περιορίζονται πλέον σε ζωμούς κρεατικών και ψωμί, αλλά επιλέγεις από ένα καλά επιμελημένο μενού που αποτελείται από παραδοσιακά γαλλικά πιάτα και λιχουδιές. Τα περισσότερα από αυτά τα πιάτα δε θα κοστίζουν περισσότερο από € 4. Ναι, άκουσες πολύ καλά, είναι πολύ οικονομικά αλλά συνάμα και πολύ ποιοτικά. Τα ορεκτικά ξεκινάνε από € 1,50 και τα επιδόρπια από μόλις € 2,90.

dessert pigalle.png

Θα ήθελα να επαναλάβω ότι ούτε η ποιότητα των συστατικών ούτε η ποιότητα της παρουσίασης διακυβεύονται προκειμένου να διατηρηθεί αυτό το μαγειρείο τόσο προσιτό. Πρόκειται απλώς για την ιστορική φύση του χώρου και το Bouillon de Pigalle παραμένει αληθινό σε αυτό. Κατά μέσο όρο μπορείς να υπολογίσεις ότι θα απολαύσεις ένα πλήρες γεύμα για περίπου € 10.

piggalle2.png

3. Δείπνησε μαζί με άλλους 300 επισκέπτες

Εκτός από το προσφέρει κάποια από τα πιο προσιτά γεύματα που θα έχεις στο Παρίσι, θα έχεις επίσης την πολύ σπάνια εμπειρία να δειπνήσεις σε μια αίθουσα φαγητού με πάνω από τριακόσιους άλλους ανθρώπους. Συνήθως τα εστιατόρια στο Παρίσι φιλοξενούν από 20 έως 50 επισκέπτες την ίδια ώρα. Η υποδομή στο Παρίσι απλά δεν επιτρέπει περισσότερο χώρο μεταξύ των εγκαταστάσεων. Η κατανάλωση φαγητού είναι συνήθως μια οικεία υπόθεση, που για να την απολαύσεις, θα πρέπει προηγουμένως να έχεις κάνει κράτηση. Στο Bouillon de Pigalle, όμως, θα νιώσεις τι σημαίνει φιλοξενία και φυσικά άμεση εξυπηρέτηση, μιας και ο χώρος θα είναι πάντα γεμάτος από ανθρώπους που δε θα σε κάνουν ποτέ να νιώσεις μόνος, χωρίς παράλληλα να χρειαστεί να περιμένεις ώστε να απολαύσεις το πιάτο σου.

bouillon de pigalle.jpg

Οι ώρες λειτουργίας του Bouillon de Pigalle στη Μονμάρτρη το καθιστούν σχεδόν αδιανόητο να το χάσεις κατά την επίσκεψή σου στην πόλη. Είναι ανοιχτά 7 ημέρες την εβδομάδα, μεταξύ 12 και 12 π.μ. Έτσι, δώδεκα ώρες κάθε μέρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις μια θέση μεταξύ των 300. Λόγω μεγάλης ζήτησης, θα σου πρότεινα να μην πας μεταξύ 7 και 10 μ.μ., μιας και ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένεις λίγη ώρα προκειμένου να καθίσεις.

Τα καλύτερα boutique ξενοδοχεία στο Παρίσι

Τα καλύτερα boutique ξενοδοχεία στο Παρίσι

5 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις στο Παρίσι

5 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις στο Παρίσι