Συνταγή για Scones: από το The Crown στην κουζίνα σου
Αν ψάχνεις για διαφορετικές γεύσεις και η ζαχαροπλαστική έχει γίνει το καινούργιο σου χόμπι κατά τη διάρκεια του lockdown, τότε αυτά τα scones από τον σεφ ζαχαροπλαστικής της βασίλισσας Ελισσάβετ, όπως τα μοιράστηκε στον επίσημο λογαριασμό του παλατιού, θα γίνουν η αγαπημένη σου συνταγή για τις απογευματινές -και όχι μόνο- λιγούρες.
Σε κανονικές συνθήκες, κάθε καλοκαίρι στο Μπάκινγκχαμ διοργανώνεται μια σειρά από απογευματινά πάρτι στον κήπο του παλατιού, με σκοπό να τιμήσουν καλεσμένους, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει στην τοπική τους κοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο. Σε αυτά τα πάρτι, θα βρεις να σερβίρονται τσάι, σάντουιτς και τα scones που αναφέραμε παραπάνω.
Δυστυχώς, εξαιτίας των μέτρων και της απαραίτητης απόστασης που πρέπει να τηρείται λόγω της πανδημίας, όλα τα πάρτι ακυρώθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε και είναι ακόμα αβέβαιο αν θα οργανωθούν πάλι φέτος το καλοκαίρι. Παρ’ όλα αυτά, εσύ μπορείς να αδράξεις την ευκαιρία και να βάλεις στην κουζίνα σου το αγαπημένο σνακ της βασίλισσας.
Υλικά
Για τη συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαστείς:
500 γραμμάρια αλεύρι
28 γραμμάρια baking powder
94 γραμμάρια βούτυρο
86 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά + 1 αυγό πριν το ψήσιμο
140 ml βουτυρόγαλα
Προαιρετικά: 100 γραμμάρια σταφίδες ( Βάλε τις σταφίδες σου σε ζεστό νερό και άφησέ τες να μουλιάσουν για περίπου 30 λεπτά)
Εκτέλεση
Πριν αρχίσεις τη διαδικασία, προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 180 °C. Αναμειγνύεις το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Σε διαφορετικό μπολ χτυπάς τα αυγά σου με το βουτυρόγαλα και στη συνέχεια τα προσθέτεις στο μείγμα με το αλεύρι σου. Συνέχισε να ανακατεύεις, μέχρι το ζυμάρι να γίνει λείο και πρόσθεσε τις σταφίδες σου μέχρι να είναι ίσα μοιρασμένες σε όλο το μείγμα.
Στη συνέχεια, αφαιρείς το ζυμάρι από το μπολ, το πλάθεις λίγο, ώστε να γίνει λείο, και το σκεπάζεις. Το αφήνεις να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, δημιουργείς με το ζυμάρι σου ένα ρολό περίπου 2,5 εκατοστών και το κόβεις σε όσα κομμάτια θέλεις. Αφήνεις τα scones σου να ξεκουραστούν άλλα 20 λεπτά.
Στην πορεία αλείφεις τα scones σου με το χτυπημένο αυγό και τα βάζεις να ψηθούν στον φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τα αφήνεις να κρυώσουν και… καλή όρεξη!
Τιπ: Στην Αγγλία τα σερβίρουν με μαρμελάδα και clotted cream (κρέμα καϊμάκι, πηχτή κρέμα).