Καλωσόρισες στο followgeorge.gr
Θα βρεις εμπειρίες από τα ταξίδια μου, συμβουλές και γαστρονομικές προτάσεις. Ελπίζω να το απολαύσεις όσο εγώ!
Ο Γιάννης Ασμάνης από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε πριν τέσσερα χρόνια στο μαγευτικό Εδιμβούργο, την Αθήνα του Βορρά. Η εξερεύνηση ανήκει στα προτερήματα του και έτσι αποφάσισε μαζί με τη φωτογραφία να δημιουργήσει και ένα κανάλι στο YouTube όπου μας ξεναγεί στο Εδιμβούργο. Ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος χαμογελαστός και γεμάτος θετική ενέργεια. Αγαπάει πολύ την φωτογραφία και με τον φωτογραφικό φακό απαθανατίζει υπεροχές γωνιές του Εδιμβούργου και της Σκωτίας. Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον Γιάννη Ασμάνη στο followgeorge.gr και να μaς μιλήσει για τις εμπειρίες του στη πόλη ως μόνιμος κάτοικος δίνοντας μας κάποια tips για το επόμενο ταξίδι μας.
Η πασίγνωστη ζέβρα του Παγκρατίου βρίσκεται αποκλειστικά στο Ραμόν, το μαγαζί που εδώ και 6 χρόνια έχει γίνει στέκι και πηγή έλξης θαμώνων από ολόκληρη την πόλη: για τις γεύσεις του, τις μουσικές του και, κυρίως, την αυθεντικά οικογενειακή του ατμόσφαιρα, που ισορροπεί μεταξύ της ελληνικής φιλοξενίας και του μποέμ κοσμοπολιτισμού.
Οι Messinian Travellers μάς ταξιδεύουν κάθε μήνα και σε νέο προορισμό μέσα από τα οδοιπορικά τους. Με εμπειρία πάνω από 10 χρόνων, ο Αργύρης και η Ελευθερία γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα κρυμμένα μονοπάτια της Πελοποννήσου. Αυτή τη φορά μάς ξεναγούν στο μαγευτικό Ρωμύρι της Μεσσηνίας.
Με την Μαρία Αντωνίου μ΄΄ας ενώνουν παραπάνω πράγματα από όσα νόμιζα όταν συνομιλήσαμε την πρώτη φορά στο τηλέφωνο. Έχει ζήσει κι αυτή αρκετά χρόνια στο εξωτερικό - σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες - και λατρεύει τα ταξίδια όμως την κέρδισε η πατρίδα της, η Θεσσαλονίκη. Λίγο πριν ξεκινήσει τη συνεργασία της με το followgeorge.gr, μάς ξεναγεί στον τόπο της και μάς μαγεύει. Είναι αλήθεια πως σαν τη Θεσσαλονίκη δεν έχει, αλλά αν δεν με πιστεύετε διαβάστε.
Οι καλλιτέχνες συνδέονται με μοναδικό τρόπο με τους τόπους που τους μάγεψαν. Αυτό έχει συμβεί με την πληθωρική τραγουδίστρια και σκηνοθέτιδα (η οποία φυσικά γράφει, αλλά και παίζει θέατρο!) Συραΐνα Κούτρα. Η Ζάκυνθος της πήρε τα μυαλά και εξηγεί όλους τους λόγους στο FollowGeorge.gr, με το χαρακτηριστικό αυθόρμητο στιλ της και τον πηγαίο ενθουσιασμό της απέναντι στην Ζωή και την Ομορφιά.
Η Αννίτα Σπιθάκη, με τον εκρηκτικό χαρακτήρα της και ένα χαμόγελο που πάντα λάμπει, ταξιδεύει το FollowGeorge.gr και τους αναγνώστες του μέσα από το κανάλι της στο Youtube σε νέους προορισμούς κάθε μήνα. Αυτή την εβδομάδα τριγυρνάει στα Εξάρχεια και μας κολάζει τρώγοντας στο Cookoomela και στο Keenkies.
Ζουμερή σπαλομπριζόλα, καραμανλίδικο λουκάνικο Δράμας, παϊδάκια προβατίνας παρακαλώ, κοντοσούβλια από χοιρινό και κοτόπουλο, φιλετάκια από χοιρινό ψαρονέφρι, ραβιόλια του ονείρου, παπαρδέλες με τυρί και μπέικον, δροσερές σαλάτες, φέτα σε φύλλο με μαρμελάδα από ντοματίνια Σαντορίνης και αρκετές ακόμα λιχουδιές μαγειρεύονται, ψήνονται, κόβονται και σερβίρονται καθημερινά σε ένα μαγαζί που έχει διακριτή θέση στην εν Αθήναις εστίαση, από το 2004.
Οι Messinian Travellers μάς ταξιδεύουν κάθε μήνα και σε νέο προορισμό μέσα από τα οδοιπορικά τους. Με εμπειρία πάνω από 10 χρόνων, ο Αργύρης και η Ελευθερία γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα κρυμμένα μονοπάτια της Πελοποννήσου.
Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας της Sigma Media Group ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα και συνταγές από κορυφαίους σεφ. Η καλεσμένη τους, σεφ Ελένης Κουμαντάνου, με 16 χρόνια εμπειρίας και διακρίσεων, μαζί με την pastry σεφ και αρτοποιό Ιωάννα Κοτσιά, μάς δείχνουν πώς να φτιάξουμε pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια.
Η Αννίτα Σπιθάκη, με τον εκρηκτικό χαρακτήρα της και ένα χαμόγελο που πάντα λάμπει, ταξιδεύει το FollowGeorge.gr και τους αναγνώστες του μέσα από το κανάλι της στο Youtube σε νέους προορισμούς κάθε μήνα. Αυτή την εβδομάδα η Αννίτα δοκιμάζει τα burger όλου του κόσμου στο Μοναστηράκι.
Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας της Sigma Media Group ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα και συνταγές από κορυφαίους σεφ. Η καλεσμένη τους, σεφ Ελένης Κουμαντάνου, με 16 χρόνια εμπειρίας και διακρίσεων, μαζί με την pastry σεφ και αρτοποιό Ιωάννα Κοτσιά, μάς δείχνουν πώς να φτιάξουμε γιαουρτόγλυκο τζιζκέικ με μπισκότα κανέλας.
Τα Χριστούγεννα έχουν μπουκάρει φουριόζικα στους δρόμους του κόσμου – και της Αθήνας βεβαίως βεβαίως. Και ακριβώς για αυτό το λόγο, κάνοντας ένα break από τις νοητές συνδέσεις ανάμεσα στις πόλεις, αποφασίζω να σας εκθειάσω (για άλλη μια φορά, ας μην κρυβόμαστε) την αγαπημένη μου Αθήνα, όταν ντύνεται τα γιορτινά της.
Ένας αυθεντικός ροκάς, με θητεία στις μουσικές σκηνές, την δισκογραφία και την τραγουδοποιία, αγαπά περισσότερο από την μουσική, την ίδια την ζωή και τους ανθρώπους. Καλλιτέχνης με όλη την σημασία της λέξης, φίλος με όλη την σημασία της λέξης, συνεργάτης με όλη την σημασία της λέξης.
Η Αννίτα Σπιθάκη, με τον εκρηκτικό χαρακτήρα της και ένα χαμόγελο που πάντα λάμπει, ταξιδεύει το FollowGeorge.gr και τους αναγνώστες του μέσα από το κανάλι της στο Youtube σε νέους προορισμούς κάθε μήνα. Αυτή την εβδομάδα η Αννίτα μάς ξεναγεί στο Κουκάκι, μια γειτονιά που μυρίζει αγάπη.
Το Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας της Sigma Media Group ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και παρουσιάζει εκλεκτά προϊόντα και συνταγές από κορυφαίους σεφ. Ο καλεσμένος τους, σεφ Δημήτρης Σκαφιδάκης, με 15 χρόνια εμπειρίας και διακρίσεων, μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε Mille-feuille κεράσι με melenda και αρώνια.
Οι Messinian Travellers μάς ταξιδεύουν κάθε μήνα και σε νέο προορισμό μέσα από τα οδοιπορικά τους. Με εμπειρία πάνω από 10 χρόνων, ο Αργύρης και η Ελευθερία γνωρίζουν καλύτερα από όλους τα κρυμμένα μονοπάτια της Πελοποννήσου.